Stam

In 1979 werden er voor het eerst Pivo's geinstalleerd bij de Achille Ratti. Zij verenigden zich zoals gebruikelijk in een Stam. Als naam kozen ze voor de "Anna Reynvaan-stam. Anna Reynvaan was een Nederlandse 'variant'  van Florence Nightingale. Haar veel geprezen doorzettingsvermogen werd door de toenmalige leden als voorbeeld gekozen.

In de loop der jaren kende "de Stam" (zoals ze meestal genoemd werd) een wisselend actief bestaan. In 2005 bestond de Stam nog uit vier leden die verspreid woonden over heel Nederland en maar zeer zelden bij elkaar kwamen in de Jolter. Op 25 september van dat jaar werd de Stam echter nieuw leven ingeblazen. 16 leden waren aanwezig op die eerste bijeenkomst. In 2009 werd vervolgens besloten om de structuur te veranderen. Vanaf toen was iedere leidinggevende van de Ratti automatisch lid van de Stam (de naam Anna Reynvaan wordt al lang niet meer gebruikt). Deze groep wordt aangevuld met de leden die afgezwaaid zijn bij de Explorers maar nog wel bij de vereniging willen blijven. Momenteel bestaat de Stam uit ca. 30 leden.

Opkomsten

De Stam heeft geen vaste opkomstdagen of tijden. Ieder lid bepaalt zelf of hij/zij een activiteit wil organiseren en bekijkt dan hoeveel anderen er aan mee willen doen. Daarnaast ondersteunen zij de leiding en groep vaak bij verschillende groeps- en regioactiviteiten welke gedurende het jaar georganiseerd worden.

di 24 sept 18:30 -
Explorers : Plaatsen borden
vr 27 sept 0:00
Scouts : Geen opkomst - Ponyweek