Nieuws

Scouting en het coronavirus (COVID-19): Even geen opkomsten

Update 20-5:

Het programma voor de aankomende 3 weken van de welpen, scouts en explorers staat online. Let hierbij goed op waar we starten!
De eerste week van juni wordt duidelijk wat er met het zomerkamp gaat gebeuren, we houden jullie op de hoogte!

Update 15-5:

We gaan vanaf a.s. vrijdag voor de meeste speltakken weer beginnen met fysieke Scouting opkomsten.

De programma zullen in aangepaste vorm plaatsvinden, hierdoor is het ook niet mogelijk om met alle speltakken bij het gebouw programma te draaien.

Wat betekend dit concreet...

Algemeen

- Heb je verkoudheidsklachten of ben je ziek? Blijf dan thuis en ziek uit.
- Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als leden gebracht worden blijven ouders bij de fiets of in de auto aan de weg.
- Heb je als ouder vragen en wil je de leiding spreken, neem dan van tevoren contact op.
- Ga thuis al naar het toilet voor de opkomst. Zo wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van het sanitair.
- Als de opkomst niet bij het scoutinggebouw is, zijn sanitaire voorzieningen helaas ook niet aanwezig.
- De activiteiten voor jeugdleden vinden alleen in de buitenlucht plaats. 
- Bevers en welpen hoeven onderling geen afstand te houden, wel zijn de programma's erop gericht dat dit zoveel mogelijk is.
- We voorkom zoveel mogelijk contactspelen of activiteiten waarbij handen vastgehouden worden. 
- Kinderen en leiding houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij openen of (drink)pauzes.
- Jeugdleden gaan direct na de opkomst naar huis.
- Was je handen wanneer je weer thuis komt.
- Slecht weer? Dan is er geen fysieke opkomst, omdat er binnen geen activiteiten mogen plaatsvinden.
- We respecteren dat niet iedereen kán of wil meedoen.
- Graag weten we welke leden per opkomst aanwezig zijn. Graag de leden afmelden wanneer ze niet komen.

Bevers

We moeten jullie helaas nog teleurstellen. We zijn bezig om te kijken of/hoe we voor deze leeftijd een programma kunnen neerzetten waarbij de leiding ook de 1,5 meter afstand kan bewaren. Jullie worden binnenkort nader geïnformeerd.

Welpen/Scouts/Explorers

 

Jullie hebben de info over jullie programma per mail ontvangen. 

Update 25-3:

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat alle opkomsten, vergaderingen en regio- en jubileum-activiteiten de komende periode, tot 31 mei gepland stonden NIET doorgaan.

Ook zal het jubileumkamp wat gepland stond voor het pinksterweekend op een later tijdstip plaatsvinden. Zodra er meer informatie is, informeren we over de opkomsten die volgen. 

Bij vragen over Scouting en het coronavirus kun je op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Meer nieuws

 • Scouting en het coronavirus (COVID-19): Even geen opkomsten 12-03-2020

  Update 20-5: Het programma voor de aankomende 3 weken van de welpen, scouts en explorers staat online. Let hierbij goed op waar we starten!De eerste week van juni wordt duidelijk wat er met het zomerkamp gaat gebeuren, we houden jullie op de hoogte! Update 15-5: We gaan...

  Lees meer...

 • Kom jij ons helpen? 13-09-2017

                       Gezelligheid, plezier, elke week een ander programma met de kinderen. Dat is wat wij voor jou in de aanbieding hebben: Vlotvaren, een bezoekje bij de brandweer, paasvuur aansteken, marshmallows boven een houtvuur, een glas zandstralen, dweilhockey, een dropping, hutten bouwen,...

  Lees meer...

 • Scouting staat voor uitdaging! 01-03-2017

  Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee onze jeugdleden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. iedere week bieden wij een leerzame en vertrouwde speelomgeving. En ook voor jou! Lijkt het jou leuk om lid van onze club te worden? Op dit moment...

  Lees meer...

Binnenkort

Geen evenementen